Διεθνές Εργαστήριο Ανάπτυξης Σεναρίου Το 2024 Στην Αθήνα
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Film Office διοργανώνει το διεθνές εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίων για τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες «The Owl». Η πρώτη φάση του εργαστηρίου θα λάβει χώρα από τις 1 έως τις 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθεί παράλληλα το «The Owl Industry Days» στις 3 και 4 Οκτωβρίου, περιλαμβάνοντας παρουσιάσεις, ομιλίες και πάνελ με θέμα τις ελληνικές παραγωγές μυθοπλασίας.

Το «The Owl» προσελκύει Έλληνες και ξένους σεναριογράφους, οι οποίοι ήδη έχουν εδραιώσει τη θέση τους στον τομέα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Οι συμμετοχές επιλέγονται μέσω ανοιχτού καλέσματος, με απαραίτητη προϋπόθεση οι υποψήφιοι να έχουν δηλώσει ένα νέο προσχέδιο ταινίας ή τηλεοπτικού σεναρίου που μπορεί να γυριστεί στην Αθήνα ή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φέτος, θα συμμετάσχουν 11 καταξιωμένοι σεναριογράφοι, λαμβάνοντας καθοδήγηση από σημαντικούς επαγγελματίες του κλάδου.

Στο πλαίσιο του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», το Athens Film Office θα διοργανώσει ένα workshop με θέμα τον Συντονισμό Οικειότητας (Intimacy Coordination), με προσκεκλημένη την Elle McAlpine, διεθνούς φήμης Intimacy Coordinator. Το workshop θα λάβει χώρα στις 4 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, με συμμετοχή μελών της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας.

Το 2024 είναι μια χρονιά-ρεκόρ για το Athens Film Office, με 28 οπτικοακουστικές παραγωγές και 21 διαφημιστικά να έχουν ήδη γυριστεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι δαπάνες έχουν φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ, αποφέροντας έσοδα 150.000 ευρώ για το Δήμο Αθηναίων. Επίσης, στις 27 Ιουνίου συνδιοργανώθηκε ο Ημιτελικός των International Emmy Awards στην Αθήνα, όπου Έλληνες σκηνοθέτες και παραγωγοί ψήφισαν για την Καλύτερη Κωμωδία.

Η διοργάνωση του «The Owl» στοχεύει στην ενίσχυση της ελληνικής και διεθνούς κινηματογραφικής αγοράς, προσελκύοντας διεθνείς παραγωγούς στην Αθήνα. Χορηγοί του εργαστηρίου είναι διάφορες εταιρείες και οργανισμοί όπως το Ηellenic Film and Audiovisual Center και η Cosmote TV, ενώ εκπαιδευτικός χαρακτήρας και επιτυχία έχουν αποδειχθεί μέσω της παραγωγής έργων που ανέπτυξαν οι συμμετέχοντες στο παρελθόν.

Το Athens Film Office έχει συμβάλλει ώστε περισσότερες από 200 παραγωγές να γίνουν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια, ενώ οι κυριότερες αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν τη συνεργασία με φορείς του κινηματογράφου και την προώθηση της πόλης στο εξωτερικό μέσω συμμετοχών σε φεστιβάλ και εκθέσεις.

Πηγή: newsbomb.gr