Δέκα Πολιτιστικές Επιλογές για Έξοδο αυτό το Τριήμερο
Το newsbomb.gr προτείνει δέκα ενδιαφέρουσες επιλογές για έξοδο, ιδανικές για αυτό το τριήμερο, περιλαμβάνοντας θέατρο, κινηματογράφο, μουσική και εκθέσεις.

Η έκθεση που πραγματοποιείται στους Kalfayan Galleries, από 3/10 μέχρι 2/11, εστιάζει στον σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη Βλάση Κανιάρη (1928-2011), παρουσιάζοντας γλυπτά και έργα από τη σειρά «Τοίχοι». Αυτή είναι η τέταρτη ατομική παρουσίασή του στην γκαλερί και αναδεικνύει την πλούσια καλλιτεχνική του κληρονομιά. Πληροφορίες: 210 7217679.

Στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’ Λιμάνι Θεσσαλονίκης), από 4/10 έως 12/1, διεξάγεται η έκθεση «Στερεοσκοπία», η οποία περιλαμβάνει υλικό που απεικονίζει ιστορικές στιγμές και πρόσωπα του 19ου αιώνα, φωτίζοντας τη μαγεία της φωτογραφίας και της στερεοσκοπίας. Πληροφορίες: 2310 566716 και momus.gr.

Στο θέατρο Μικρό Γκλόρια (Ιπποκράτους 7), από 4/10 έως 27/10, παίζεται το έργο «Οδυσσέας (Τα μπλε σου μάτια και ο πατέρας της θάλασσας του φανταστικού)» του Λύσανδρου Σπετσιέρη. Το έργο αντλεί έμπνευση από τον μύθο του Οδυσσέα και εξερευνά θε themes της επιβίωσης και της επιστροφής, συνδυάζοντας στοιχεία του κωμικού και του τραγικού. Πληροφορίες: 210 3600832.

Από τις 4/10, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με τη σύμπραξη της Γιασμίν Λεβί, της Μίρα Αγουάντ και της Χριστίνας Πουλίτση, πλαισιωμένη από 14 μουσικούς, σε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες που ενώνουν την Ελλάδα με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Το 30ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» διαρκεί μέχρι τις 14/10 και προβάλλει ταινίες σε κινηματογράφους όπως οι Αστυ, Αστορ, Cinobo Όπερα και Αβάνα, εστιάζοντας σε νέες παραγωγές και αφιερώματα στο βρετανικό σινεμά της δεκαετίας του ’80 και στον Ακίρα Κουροσάβα. Πληροφορίες: aiff.gr.

Το Κύτταρο Live θα φιλοξενήσει τους Blues Wire και τον Νίκο Ντουνούση στις 4/10, προσφέροντας μια συναυλία γεμάτη μπλουζ και ανατρεπτική ενέργεια. Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Στις 5/10, ο Χρήστος Ξενάκης θα παρουσιάσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Fleeting Ornaments» στην Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με έμφαση σε πιάνιστους και εγχορδικούς διαλόγους. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.

Στην ίδια σκηνή του Κύτταρου Live στις 5/10, οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Βασίλης Καζούλης και Νίκος Ζιώγας θα μας προσφέρουν μια μοναδική μουσική εμπειρία, σε μια παράσταση που υπόσχεται να μας θερμάνει για τον ερχομό του χειμώνα. Προπώληση εισιτηρίων: more.com.

Τέλος, το Λύρα Quartet θα ερμηνεύσει παραδοσιακούς σκοπούς στις 6/10 στο Baumstrasse, με τον Σωκράτη Σινόπουλο και τους σημαντικούς ερμηνευτές της πολίτικης λύρας σε μια μουσική συνάντηση. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr.

Πηγή: newsbomb.gr