Μπλεκ η Διαχρονική Κληρονομιά του Ξανθού Γίγαντα στην Επετειακή Έκδοση των 70 Χρόνων
Ο χάρτινος ήρωας Μπλεκ γιορτάζει 70 χρόνια παρουσίας, και επιστρέφει με μια ειδική επετειακή έκδοση. Δημιουργήθηκε από την ομάδα EsseGesse το 1954 για τις εκδόσεις Dardo και γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα, όπου εμφανίστηκε το 1969 από τον Στέλιο Ανεμοδουρά, σημειώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις — ένα αριθμό εξωπραγματικό για εκείνη την εποχή.

Ο Μπλεκ κατάφερε να ξεπεράσει τη λογοκρισία της Χούντας χάρη στον Αμερικανό πρωταγωνιστή του, ενώ η πλοκή του εστιάζει στον αγώνα για την ελευθερία, με χαρακτηριστικά αντιστασιακά και αντιαποικιοκρατικά στοιχεία. Όπως σημειώνει ο Gabriele Ferrero στην προϊστορία της έκδοσης: «Εβδομήντα χρόνια εκδοτικής ζωής στον κόσμο των κόμικς είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που έχει καταφέρει μόνο μια χούφτα σειρές».

Στο επετειακό τόμο περιλαμβάνεται η ιστορία “Λαχτάρα για τη Λευτεριά”, σχεδιασμένη από τον γνωστό καλλιτέχνη Vladimiro Missaglia. Τα κείμενα είναι του Dario Guzzon, σε συνεργασία με τον Mario Volta, και διαπραγματεύονται τη βίαιη πραγματικότητα του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, με έντονα επαναστατικά στοιχεία.

Αυτή η έκδοση στοχεύει να είναι ένα κειμήλιο για τους φανατικούς του ήρωα, αλλά και μια ευκαιρία για περισσότερους να γνωρίσουν την κληρονομιά του. Έρχεται σε μια εκλεπτυσμένη σκληρόδετη μορφή, που του αξίζει.

Σενάριο: Dario Guzzon & Mario Volta | Σχέδιο: Vladimiro Missaglia | Σελίδες: 116 | Μέγεθος: 17 Χ 24 | Έγχρωμο | Σκληρόδετο.

Πηγή: newsbomb.gr