Αδερφικές Σχέσεις και Πατριαρχία στη Μαύρη Κωμωδία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου
Στη μαύρη κωμωδία “Ο τρόμος του κροκόδειλου” της Μέγκαν Τάιλερ, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και φέρνει στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου δύο αδερφές, την Αλάννα και τη Φιάννα, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τους σφοδρούς δεσμούς και τις συγκρούσεις που συχνά υπάρχουν στις οικογένειες. Το έργο εκτυλίσσεται στη Βόρεια Ιρλανδία το 1989, κατά τη διάρκεια των λεγόμενων Ταραχών, και θίγει την πατριαρχία και τις συνέπειές της.

Η Αλάννα, θεοσεβούμενη και προσηλωμένη στη διατήρηση της τάξης στο σπίτι, καθαρίζει σχολαστικά το νεροχύτη με οδοντόβουρτσα, κρύβοντας τις αμαρτίες της, όπως τα τσιγάρα και τα πατατάκια, από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αντίθετα, η αδερφή της, Φιάννα, μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), εισβάλλει στο σπίτι, φέρνοντας αναταραχή. Εξαφανισμένη για χρόνια, επιστρέφει μετά την είδηση του θανάτου του κακοποιητή πατέρα τους, γεγονός που αποδεικνύεται μη αληθές, καθώς ο πατέρας τους κοιμάται ακόμη στο πάνω πάτωμα.

Καθώς οι δύο αδερφές αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, οι αντιστάσεις τους αρχίζουν να κάμπτονται και ο αλκοολισμός δημιουργεί ένα κλίμα αποδοχής, επιτρέποντάς τους να εκφράσουν πικρές αλήθειες. Το έργο λειτουργεί ως ένας ύμνος στις γυναικείες σχέσεις και στη δύναμη της αδελφικής αγάπης, καθώς οι δύο γυναίκες προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους την τύχη τους και να αντιμετωπίσουν τον κακοποιητή πατέρα τους.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με πρωταγωνιστές τις Σύρμω Κεκέ και Άννα Καλαϊτζίδου. Η διεύθυνση έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η μετάφραση είναι του Αλέξανδρου Σφακιανάκη.

Πηγή: newsbomb.gr