Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου με Σημαντικά Θέματα για την Οικονομία και την Κοινωνία
Υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες που βρίσκονται σε καθεστώς υπερβολικού ελλείμματος. Αφήσαμε πίσω τις εποχές των δημοσιονομικών εκτροπών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέθηκαν προς συζήτηση διάφορα ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν η παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού-Διαρθρωτικού Σχεδίου από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Θάνο Πετραλιά. Επιπλέον, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό.

Πρόγραμμα παρουσίασης περιλάμβανε επίσης φορολογικές ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, που συντονίστηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και τους συνεργάτες του. Επιπλέον, συζητήθηκαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα αγροτικά δάνεια, με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Σημαντική αναφορά έγινε και στην ανήλικη παραβατικότητα, με τα σχετικά ζητήματα να αναλύονται από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, οι οποίοι παρουσίασαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν ερανιστικά νομοσχέδια από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και προσχέδια δράσης των Υπουργείων για το 2025 που εισήγαγε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Τέλος, ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για το 2025 προτάθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Πηγή: newsbomb.gr