Συνάντηση Μητσοτάκη με ηγέτες του Κόλπου για ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ και περιφερειακή σταθερότητα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας, συναντήθηκε πρόσφατα με σημαντικούς ηγέτες από χώρες του Κόλπου στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου. Στις συναντήσεις του συμμετείχαν ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman, ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani, ο Πρωθυπουργός του Κουβέιτ Σεΐχης Ahmad Al-Abdullah Al-Sabah και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός του Ομάν, Σεΐχης Sayyid Asaad bin Tarik.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, ιδίως εν μέσω των πολλών προκλήσεων που απευθύνονται στην περιοχή. Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας την ανάγκη για αποκλιμάκωση και αποφυγή περαιτέρω συγκρούσεων, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση εκεχειρία και αυτοσυγκράτηση.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης των οικονομικών συνεργασιών και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, εστιάζοντας στη στρατηγική θέση της χώρας, η οποία την καθιστά εμπορικό και ενεργειακό κόμβο, καθώς και πύλη προς την Ευρώπη.

Πηγή: newsbomb.gr