Στρατηγικές Παρεμβάσεις για την Ανάπτυξη του Έβρουστο Πολύκεντρο Ορεστιάδας
Στη σημερινή εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας, με θέμα την «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη», ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του Έβρου, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης 13 Υπουργοί και Υφυπουργοί, καθώς και τέσσερις γενικοί γραμματείς.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην εξόφληση όλων των οικονομικών οφειλών προς τις επιχειρήσεις από προηγούμενους Αναπτυξιακούς νόμους, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα λάβει 14 εκατομμύρια ευρώ, που έχει αιτηθεί σύμφωνα με τον Αναπτυξιακό Νόμο. Επίσης, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση δύο αναπτυξιακών προτάσεων για το Νομό Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 33.817.534,26 ευρώ, εκ των οποίων 22.170.800,72 ευρώ θα είναι κρατική ενίσχυση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την ανάγκη συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για υλοποίηση έργων που αφορούν την μεταποίηση και τα μεταφορικά κόστη. Ένα χαρακτηριστικό έργο είναι ο εκσυγχρονισμός της Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης με προϋπολογισμό 4.730.000 ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30/6/2025.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους βουλευτές του Νομού για τη σταθερή τους υποστήριξη στα αιτήματα που σχετίζονται με το Υπουργείο. Ειδικά ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για τις πολύτιμες συζητήσεις που είχαμε και την προοπτική που προσφέρουν για την κατανόηση των ζητημάτων του νομού.

Ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη προσφέρει την καλύτερη ασφάλεια για την περιοχή, μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και επενδύσεων. Επίσης, τόνισε τη σημασία της προσέλκυσης μεγάλων επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του Έβρου.

Κλείνοντας, ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Έβρος έχει τη δυνατότητα να προοδεύσει και ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για να υποστηρίξει την ανάπτυξη στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr