Σοβαρές αναταράξεις και ένταση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι προτάσεις παραπομπής του Στέφανου Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που κατατέθηκε από τον πρώην διευθυντή του κόμματος, Θύμιο Γεωργόπουλο, και το αίτημα του πρώην υπουργού Γιάννη Μουζάλα για αποκλεισμό της υποψηφιότητάς του από τις εσωκομματικές εκλογές.

Η συνεδρίαση άρχισε τελικά αφού διασφαλίστηκε η απαιτούμενη απαρτία, παρά την αρχική ένταση. Σημαντική παρουσία είχαν οι υποψήφιοι προέδρου, Σωκράτης Φάμελλος και Νικόλας Φαραντούρης, με τον Παύλο Πολάκη να απουσιάζει. Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη, γνωστοί ως “κασσελίστες”, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία, ζητώντας να μην νομιμοποιηθεί η «ληξιαρχική πράξη θανάτου» του κόμματος.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, που επίσης διαφώνησε με τη διαδικασία, δήλωσε ότι τα μέλη καλούνται συνεχώς αλλά αρνούνται να συμμετάσχουν στην εκτροπή. Στο φόντο των δηλώσεων, υπήρξε μια οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ της Τζάκρη και της Όλγας Γεροβασίλη, όπου η δεύτερη ζήτησε από την Τζάκρη να διαπιστευθεί πριν πάρει τον λόγο.

Η ένταση κορυφώθηκε με αλληλοκατηγορίες και σκληρές εκφράσεις, ενώ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής χαρακτήρισαν την κατάσταση ως τραγέλαφο. Οι προτάσεις για την παραπομπή και την αποκλειση παραμένουν σε προτεραιότητα στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Πηγή: newsbomb.gr