Ψηφιακή Πλατφόρμα Εξέτασης Οδηγών στην Αττική για Άμεσο και Αποτελεσματικό Προγραμματισμό
Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής προσφέρει σε όλους τους υποψήφιους οδηγούς την ευχέρεια να προγραμματίσουν ηλεκτρονικά την θεωρητική και πρακτική τους εξέταση, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία είναι διαθέσιμη για όλους όσοι ανήκουν σε οποιαδήποτε Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους, είτε οι ίδιοι είτε οι εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές τους, να εισέρχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://drivingexams.attica.gov.gr μέσω κινητών τηλεφώνων, tablets ή υπολογιστών.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε τη σημασία της νέας πλατφόρμας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών. Αναφερόμενος στα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, είπε: «Με τη νέα πλατφόρμα ψηφιακού προγραμματισμού για υποψήφιους οδηγούς, εξαλείφουμε την ταλαιπωρία των πολιτών και βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Η διαφάνεια και η αξιοπιστία είναι βασικές προτεραιότητές μας».

Η διαδικασία για την ανάπτυξη της εφαρμογής «Ψηφιακού προγραμματισμού θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών» προήλθε από πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, με τη συνδρομή της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης. Από την ημερομηνία έναρξης της πλατφόρμας στις 20 Σεπτεμβρίου, έχουν ήδη καταχωρηθεί πάνω από 700 κέντρα εκπαίδευσης, εκ των οποίων οι περισσότεροι εκπρόσωποι παρακολούθησαν διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τη λειτουργία της.

Η πλειονότητα των αιτημάτων για ραντεβού εξετάσεων αγγίζει ήδη τα 4.700, με τα 62,2% να αφορούν θεωρητικές και το 37,8% πρακτικές εξετάσεις. Αναφορικά με τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, οι περισσότερες αφορούν τον Κεντρικό και Δυτικό Τομέα Αθηνών, ακολουθούμενες από τον Νότιο Τομέα Αθηνών, τον Πειραιά, τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, την Ανατολική Αττική και την Δυτική Αττική.

Πηγή: newsbomb.gr