Πούτιν και Χάρις: Αστεία σχόλια και οι αντιδράσεις της αμερικανικής πολιτικής σκηνής
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ένα αστείο όταν ανέφερε την υποστήριξη της Μόσχας προς την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος, Κάμαλα Χάρις, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι ο Πούτιν είναι γνωστός για την καλή του αίσθηση του χιούμορ και σχολιάζει συχνά με αστείο τρόπο κατά τη διάρκεια δηλώσεων και συνεντεύξεων.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ο Πούτιν είχε πει ότι προτιμά τη Χάρις σε σχέση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέροντας το “μεταδοτικό” γέλιο της ως έναν από τους λόγους της προτίμησής του. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου, ο οποίος τόνισε ότι ο Πούτιν θα έπρεπε να αποφεύγει να σχολιάζει τις αμερικανικές εκλογές.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι δεν εντοπίζει σημαντικές διαφορές στη στάση της Ρωσίας έναντι των τωρινών ή προηγούμενων εκλογών στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις διαδικασίες αυτές ως υπό τον έλεγχο του “βαθιού κράτους”. Ωστόσο, δεν προσεγγίσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίξει αυτή την άποψη. Τα σχόλια του Λαβρόφ καταγράφηκαν στον ιστότοπο του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: newsbomb.gr