Νέος Σύγχρονος Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ηλιούπολη από την Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε έναν νέο, σύγχρονο τριώροφο βρεφονηπιακό σταθμό στην Ηλιούπολη, με σκοπό την ενίσχυση των δομών προσχολικής αγωγής. Το έργο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια, εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία τοπικών αρχών και κατοίκων.

Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 1.003,8 τετραγωνικών μέτρων, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 νηπίων και 20 βρεφών. Το έργο αυτό εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2024, με κόστος ύψους 1.806.000 ευρώ. Η πλήρης χρηματοδότηση ανήκει στην Περιφέρεια, ενώ η λειτουργία και συντήρηση θα αναληφθούν από το Δήμο Ηλιούπολης.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, «η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί προτεραιότητά μας». Τα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού στην Ηλιούπολη είναι ενδεικτικά ενός μεγαλύτερου σχεδίου στην Αττική, που περιλαμβάνει τη δημιουργία και ανακαίνιση συνολικά 18 παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με συνολικό προϋπολογισμό 21.704.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Στάθης Ψυρρόπουλος, υπογράμμισε τη σημαντική συνεργασία με την Περιφέρεια και την ολιστική προσέγγιση της κατασκευής, τονίζοντας πως τα κάτω παράθυρα του σταθμού είναι σχεδιασμένα να αποκτούν επαφή με το έδαφος, προάγοντας τη σύνδεση των παιδιών με τη φύση.

Η νέα αυτή δομή θα καλύψει τις ανάγκες φροντίδας βρεφών και νηπίων στις οκτώ Περιφερειακές Ενότητες του Λεκανοπεδίου, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη των παιδιών.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν πλήθος ατόμων, μεταξύ των οποίων κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: newsbomb.gr