Νέος Αντι-Drone Θόλος και Αναχώρηση της Φρεγάτας Σπέτσαι για την Ερυθρά Θάλασσα
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου συναντήθηκε με το πλήρωμα της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ», λίγο πριν από την αναχώρησή της για την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν. Ο Δένδιας ενημερώθηκε από τον Κυβερνήτη της φρεγάτας σχετικά με την αποστολή που αναλαμβάνει, ενώ ήταν συνοδευόμενος από αξιωματούχους του ΓΕΕΘΑ.

Κατά την ομιλία του, ο υπουργός αναγνώρισε τη σημαντική γεωπολιτική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και επισήμανε την αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης ΑΣΠΙΔΕΣ. Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει συμφέρον στη δημιουργία μιας Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας, όπως και τη στρατηγική σημασία της επιχείρησης για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ο κ. Δένδιας επίσης υπογράμμισε την επιτυχία του πρωτοποριακού αντι-drone συστήματος «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» που χρησιμοποιούσε η φρεγάτα «ΨΑΡΑ», αναφέροντας την αξιοπιστία του σε πραγματικές συνθήκες μάχης. Ανέφερε ότι σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί ένα αντι-drone θόλος για την προστασία των πλοίων μας.

Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» αναλαμβάνει τώρα το έργο που εκτελούσε η «ΨΑΡΑ» και η παρουσία της στην Ερυθρά Θάλασσα σχετίζεται με τα εθνικά συμφέροντα της Πατρίδας μας. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να επισημάνει την επικινδυνότητα της περιοχής και τη σημασία της αποστολής του πληρώματος.

Κλείνοντας την επίσκεψή του, ο Δένδιας δώρισε ένα εικόνισμα του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, στον Κυβερνήτη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή τους, διαβεβαιώνοντας ότι οι σκέψεις όλων θα συνοδεύουν το πλήρωμα κατά τη διάρκεια της αποστολής του.

Πηγή: newsbomb.gr