Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και πολιτικές στήριξης εισοδημάτων στη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε εκτενείς δηλώσεις σχετικά με τη δημοσιονομική υπευθυνότητα και τις πολιτικές μείωσης φόρων κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο ΚΑΝΑΛΙ 90,4. Τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη φορολογική πολιτική που ξεκίνησε το 2019. Ο Μαρινάκης υπογράμμισε ότι έχει ήδη καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες με μπλοκάκια, και ότι θα ακολουθήσουν άλλες ρυθμίσεις για τη φορολόγηση φιλοδωρημάτων.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις της μέχρι τις εκλογές του 2027, με στόχο να αυξήσει τον μέσο μισθό σε 1.500 ευρώ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε τη μείωση της ανεργίας των νέων, που κυμαίνεται πλέον κοντά στο 19%, καθώς και της ανεργίας των γυναικών, που έχει πέσει στο 11%. Υπογράμμισε ότι οι πολιτικές στήριξης των εισοδημάτων και οι φοροαπαλλαγές θα συνεχιστούν, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύσουν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Στη συζήτηση, αναφέρθηκε και στα “κόκκινα δάνεια”, όπου το ποσοστό τους έχει μειωθεί από 40% σε 7,5% επί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καλώντας για περισσότερες αυστηρές ρυθμίσεις υπέρ των δανειοληπτών. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει και τη στήριξη των πολιτών που πληρώνουν τα χρέη τους με πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με τις δηλώσεις πολιτικών αντιπάλων, τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών χτίζεται μέσω των αποτελεσμάτων και των συγκεκριμένων προτάσεων που κατατίθενται από την αντιπολίτευση. Υποστήριξε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για σοβαρές προτάσεις από όλα τα κόμματα.

Αναφερόμενος στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας, σημείωσε ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει αρχίσει να αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, αν και η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Ο Μαρινάκης έκλεισε τη συζήτηση ενθαρρύνοντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετέχουν σε παραγωγικό διάλογο και να προχωρούν σε ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις.

Πηγή: newsbomb.gr