Κυριάκος Μητσοτάκης Ξεκινά την Παρουσία του στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη
Με την εκκίνηση της εβδομάδας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, αναμένεται να απευθυνθεί στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το Μέλλον, όπου και θα τονιστούν σημαντικά ζητήματα όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι προκλήσεις για την παγκόσμια ειρήνη.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σημαντικές συναντήσεις, μεταξύ των οποίων με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, καθώς και με τον πρίγκιπα Διάδοχο του Κουβέιτ. Οι συναντήσεις αυτές στοχεύουν να ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις και τις επενδύσεις, ενώ επίσης θα μιλήσει με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων και τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ρόναλντ Λόντερ.

Η Ελλάδα θα υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, το οποίο επικεντρώνεται σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ειρήνη, η βιώσιμη ανάπτυξη και η παγκόσμια διακυβέρνηση. Παράλληλα, αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της έκτης συνάντησης των κ. Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη, λίγο πριν την αναχώρηση του προέδρου της Τουρκίας από τη Νέα Υόρκη, αμέσως μετά την ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: newsbomb.gr