Κόντρες και εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοβουλία Κασσελάκη για διαδικτυακή πύλη
Η αντιπαράθεση εντός του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται να εντείνεται, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δημιουργήσει μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με την ονομασία «odikosmassyriza.gr». Η Θεοδώρα Τζάκρη, Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει ότι ο Κασσελάκης είναι και παραμένει κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν έχει εκφράσει την επιθυμία να συγκροτήσει δικό του κόμμα.

Ανάμεσα στις αντιδράσεις, η κα Τζάκρη υπενθυμίζει ότι η ιστοσελίδα του Κασσελάκη στόχο έχει τη συλλογή υποστηρικτών και εθελοντών για την υποψηφιότητά του, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν. Η ανάγκη του να επικοινωνήσει με τους υποστηρικτές του, τούς οποίους δεν μπορεί να προσεγγίσει μέσω των κανονικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστά την πλατφόρμα σημαντική για αυτόν.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κριτική που δέχεται ο Κασσελάκης από ανθρώπους του κόμματος δείχνει πανικό, ενώ τονίζει ότι η βάση του κόμματος θα σταθεί στο πλευρό του. Η κα Τζάκρη αναφέρει επίσης ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες και είναι θέμα δημοκρατίας.

Ο Κασσελάκης, σύμφωνα με την Τζάκρη, θα ανακηρυχθεί υποψήφιος και θα νικήσει στις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Η ίδια εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των Συνέδρων θα τον υποστηρίξει, ενώ υπογραμμίζει ότι η βάση απορρίπτει τις μηχανορραφίες.

Αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Τζάκρη προγραμματίζει να θέσει το θέμα στη Βουλή, απαιτώντας διευκρινίσεις από την κυβέρνηση. Υπογραμμίζει την ανησυχία της για τις επικείμενες εξελίξεις σε εθνικά θέματα, αναφέροντας ότι οι καταστάσεις που διαμορφώνονται μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές προκλήσεις.

Η κα Τζάκρη καταλήγει σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι διαφανής και να εξηγήσει τις προθέσεις της, καθώς η ερμηνεία αυτών των θεμάτων είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας. Πηγή: newsbomb.gr