Καθαρές διαδικασίες και αποφασιστικότητα στην Περιφέρεια Αττικής από τον Νίκο Χαρδαλιά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αποδείξει την αφοσίωσή του στη διαφάνεια στην Περιφέρεια Αττικής, προχωρώντας στην απομάκρυνση έξι υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταδικαστεί αμετάκλητα για σοβαρά αδικήματα, που κυ ranged από τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης μέχρι δωροδοκίες και παραβάσεις καθήκοντος. Η απόφαση ελήφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και οι ενέργειες του Χαρδαλιά έγιναν άμεσα και αποτελεσματικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Περιφερειάρχης ασχολείται με αυτή τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Τον προηγούμενο Απρίλιο, είχε μετακινήσει 27 στελέχη, μεταξύ των οποίων και διευθυντές, οι οποίοι αντιμετώπιζαν πειθαρχικά ή ποινικά παραπτώματα. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς ο Χαρδαλιάς δεν δίστασε να αγνοήσει και αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου για ορισμένα άτομα.

Η αποφασιστικότητα του Χαρδαλιά φαίνεται να έχει θετικές επιπτώσεις και στη διαδικασία ψηφιοποίησης των υπηρεσιών Μεταφορών. Πλέον, οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού ή να δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται «παράθυρα» ή γνωριμίες. Ο Χαρδαλιάς δηλώνει χαρακτηριστικά «Φακελάκια τέλος», στέλνοντας μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για διαφθορά όσο εκείνος είναι στη θέση του Περιφερειάρχη.

Πηγή: newsbomb.gr