Κασσελάκης προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο έκπτωτος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει στο κόμμα μέχρι το κρίσιμο Συνέδριο του, εκτός αν αποφασιστεί η διαγραφή του. Σκοπεύει να διαφοροποιήσει την τακτική του, πραγματοποιώντας συνεχείς ομιλίες και συνεντεύξεις, στοχεύοντας και στους συντρόφους του, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του MEGA.

Για την υποστήριξή του στην εκλογική διαδικασία, έχει ήδη δημιουργήσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο «δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», όπου μπορούν να εγγραφούν πολίτες που τον υποστηρίζουν. Σκοπός του είναι να ελέγξει το μέγεθος της στήριξης που διαθέτει, ώστε να προγραμματίσει τη νέα του προσπάθεια.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος παραμένει διχασμένη σχετικά με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι υποστηρικτές του Κασσελάκη, γνωστοί και ως «κασσελίστας», αναμένεται να ζητήσουν την ακύρωση της απόφασης αποκλεισμού του από τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά πρέπει να πετύχουν το 50% + 1 ψήφο για να το καταφέρουν.

Η Επιτροπή συζήτησε την περασμένη εβδομάδα για το εάν η απόφαση για τον αποκλεισμό του είναι οριστική. Τα μέλη της ψήφισαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, και ο Πρόεδρος απείχε από την ψηφοφορία.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα του Κασσελάκη, έχει καταθέσει αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για να παραχωρηθεί η πλατεία Κολοκοτρώνη, προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη του ανοιχτή συγκέντρωση τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Πρόσφατα, οι κρατικές επιχορηγήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ ανήλθαν σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, και την τελευταία δόση χρωστούμενου ποσού για το 2024.

Πηγή: newsbomb.gr