Η Στρατηγική Αντιπαράθεση των Υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ πριν την Κάλπη
Οι τρεις κύριοι υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Άννα Διαμαντοπούλου, ανταγωνίζονται σφοδρά, προσπαθώντας παράλληλα να σχηματίσουν στρατηγικές συμμαχίες ενόψει του κρίσιμου δεύτερου γύρου των εκλογών. Παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις μπορεί να μην είναι αποφασιστικές, όλοι οι υποψήφιοι επιδιώκουν την πρωτοκαθεδρία.

Ενδεικτικά, ο Παύλος Γερουλάνος έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν ασκήσει έντονη κριτική προς τον Χάρη Δούκα, αναφερόμενοι στην «τεχνητή πόλωση» που θεωρούν ότι προέρχεται από την πλευρά του Δούκα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει ότι κάποιοι συνεργάτες του Ανδρουλάκη προχώρησαν σε μια «εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα» εναντίον του.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ψηφοφόροι της Άννας Διαμαντοπούλου θα στραφούν πιο εύκολα προς τον Ανδρουλάκη παρά προς τον Δούκα, σε περίπτωση που η πρώην υπουργός δεν καταφέρει να προκριθεί στον δεύτερο γύρο. Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αντιταχθεί στον Ανδρουλάκη, ενώ ο Μιχάλης Κατρίνης είναι πιθανό να παραμείνει πιστός στους Παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους του στη δυτική Ελλάδα, γεγονός που ενδέχεται να τον οδηγήσει να υποστηρίξει τον Δούκα.

Το επιτελείο του Χάρη Δούκα φαίνεται να έχει πίστη ότι τελικά θα καταφέρει να προσελκύσει ψηφοφόρους τόσο από την Άννα Διαμαντοπούλου όσο και από τη Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά προς το παρόν δεν έχει εμφανίσει κάποιον στρατηγικό σύμμαχο στη διαδρομή του. Αν πάντως η Άννα Διαμαντοπούλου περάσει στον δεύτερο γύρο, η κατάσταση θα περιπλεχθεί περαιτέρω, καθώς θα είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι αντιδράσεις των άλλων υποψηφίων, ιδιαίτερα του Χάρη Δούκα, λόγω των σημαντικών διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτούς.

Πηγή: newsbomb.gr