Η Σημασία του Σχολικού Αθλητισμού στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία
Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, απέστειλε χαιρετισμό για την 11η Πανελλήνια & Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στο μήνυμά του, υπογραμμίζει τη σημασία της εκδήλωσης, η οποία στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία σε κάθε μαθητή και μαθήτρια να εντάξουν την άσκηση στη ζωή τους.

Το φετινό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», προβάλλει τις αξίες του αθλητισμού όπως η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα και η συνεργασία. Ο υπουργός σημειώνει ότι ο σχολικός αθλητισμός είναι θεμελιώδες κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, διδάσκοντας στους μαθητές επιμονή, σεβασμό και την ικανότητα να ξεπερνούν περιορισμούς.

Επιπλέον, ο σχολικός αθλητισμός προσφέρει λύσεις σε σύγχρονες προκλήσεις όπως η παιδική παχυσαρκία και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, προάγοντας την ισορροπία ανάμεσα σε φυσική και ψηφιακή δραστηριότητα. Στο μήνυμα του, ο Κ. Πιερρακάκης κάνει και ειδική αναφορά στους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, οι οποίοι αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους μας με την αφοσίωσή τους και τις επιτυχίες τους.

Τους καλεί να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των σχολείων και να γιορτάσουν την ημέρα, προτρέποντας όλους να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους, με στόχο την προσωπική τους εξέλιξη.

Πηγή: newsbomb.gr