Η Εξέταση των Υποψηφίων για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και οι Διαφάνειες των Περιουσιακών Στοιχείων
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αναμένεται να ασχοληθεί με την εξέταση των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος, με την πρώτη συζήτηση να γίνεται σήμερα στις 13:00. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται οι υπογραφές υποστήριξης και οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» των υποψηφίων, καθώς και η τήρηση του όρου που αφορά τον σεβασμό των συλλογικών αποφάσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποπέμφθηκε από την προεδρία και διεκδικεί την επιστροφή του, έχει απασχολήσει τη δημόσια ατζέντα με τις καταθέσεις των περιουσιακών του στοιχείων. Η πρώτη φορά ήταν στη Θεσσαλονίκη, στην αρχή του προηγούμενου Ιουνίου, όπου παρουσίασε ένα excel με τα περιουσιακά του στοιχεία και του Τάιλερ Μακμπεθ. Δύο εβδομάδες αργότερα, κατέθεσε τη δήλωση «Πόθεν Έσχες» στη Βουλή, με τη σημερινή του κατάθεση να αποτελεί την τρίτη αναφορά της περιουσιακής του κατάστασης.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το 15σέλιδο έγγραφο που κατέθεσε ο Κασσελάκης αποτελεί συνέχεια της δήλωσης που παρουσίασε στη Βουλή, εγείροντας δύο ερωτήσεις: Γιατί δεν προχώρησε σε αντεπίθεση αφού είχε καταθέσει τα στοιχεία του από τον Ιούνιο, παρά τη δήλωσή του για πλήρη διαφάνεια; Επίσης, το έγγραφο που απέστειλε στην Κουμουνδούρου περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της δήλωσης;

Ένα τρίτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν η περιουσιακή κατάσταση του Τάιλερ Μακμπεθ παρατίθεται στο έγγραφο που κατατέθηκε στην Κουμουνδούρου, καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για εκείνον, ενώ υπήρχε ενημέρωση στην προηγούμενη παρουσίαση της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: newsbomb.gr