Η Άννα Διαμαντοπούλου και η Αποτυχία Επιστροφής στην Πολιτική Σκηνή του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέχει τον τίτλο της υπέρτατης ηττημένης στον πρώτο γύρο των εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τερματίζοντας τέταρτη με ποσοστό λίγο πάνω από 19%. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να επιστρέψει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο, όμως η αποτυχία της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό της.

Τα σχόλια των αναλυτών και οι δημόσιες τοποθετήσεις της είχαν αναδείξει την εικόνα μιας προϊόντος προεκλογικής δυναμικής, παρόμοια με εκείνη που είχε παρουσιαστεί κατά τις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Οι προσδοκίες αυτές, όμως, φαίνεται πως δεν στηρίζονταν σε πραγματικά δεδομένα, αλλά αντλούσαν τη δύναμή τους από τις κυρίαρχες αναλύσεις ανθρώπων με πολιτική σκέψη κοντά στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών, και οι δύο φάνηκαν σε αρχικά αποτελέσματα να έχουν ισχυρή στήριξη, όμως οι τελικές μετρήσεις αποκάλυψαν την πραγματικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι, μετά από το debate, σε μια δημοσκόπηση της Prorata, η Άννα Διαμαντοπούλου κατατάχθηκε ως η πιο ηγετική προσωπικότητα, ανατρέποντας τη δυναμική των φημών που την περιστοίχιζαν.

Πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση της GPO από τα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο Λοβέρδος φαινόταν να προηγείται ελαφρώς έναντι του Γ. Παπανδρέου και του Ν. Ανδρουλάκη. Ωστόσο, η εξέλιξη των γεγονότων αποδεικνύει ότι η δυναμική μπορεί να είναι παραπλανητική και οι εκλογές είναι το τελικό κριτήριο επιτυχίας. Πηγή: newsbomb.gr