Εξελίξεις και Διλήμματα στην Εσωκομματική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέλαβε την πρώτη θέση στον α’ γύρο των εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προεδρείου, ωστόσο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης μεταξύ Χάρη Δούκα και Παύλου Γερουλάνου προκάλεσε ανησυχία στη Νέα Δημοκρατία. Παρά την περιέργεια, η Πειραιώς απέφυγε να σχολιάσει τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας.

Η νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήρθε ως έκπληξη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούσαν στην πρωτοκαθεδρία. Η συμμετοχή στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία έφτασε τα 310.355 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, όμως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισήμαναν ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες της Χαριλάου Τρικούπη.

Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο πώς θα κινηθούν οι ψηφοφόροι την επόμενη Κυριακή, δεδομένης της οριακής νίκης του Χάρη Δούκα απέναντι στον Παύλο Γερουλάνο. Ενδεικτικό είναι ότι αρκετοί αναρωτιούνται για το αν το ποσοστό που συμμετείχε στις εκλογές αποτελεί μήνυμα προς την κυβέρνηση, καθώς το ψηφοεκλογικό κλίμα δεν παραπέμπει σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Ένα επιπλέον σημείο συζήτησης αφορά τα χαμηλά ποσοστά του Χάρη Δούκα στην Αττική και στην Αθήνα, με «γαλάζιο» στέλεχος να παρατηρεί ότι το μήνυμα του «και δήμαρχος και πρόεδρος» δεν πέρασε επαρκώς στους πολίτες. Η επόμενη εξέλιξη αφορά τις συμμαχίες που θα διαμορφωθούν στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογή του νέου προεδρείου, και θα κρίνουν αν ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Χάρης Δούκας θα αναδειχθεί νικητής.

Πηγή: newsbomb.gr