Επιτυχής Απεγκλωβισμός Ελλήνων και Κύπριων Πολιτών από τον Λίβανο μέσω Πολεμικής Αεροπορίας
Ουσιαστικά, η επιχείρηση απεγκλωβισμού 38 Κύπριων και 22 Ελλήνων πολιτών από τον Λίβανο στέφθηκε με επιτυχία. Ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε τη μεταφορά, εξασφαλίζοντας τη ασφαλή επιστροφή των πολιτών. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν την ικανότητα να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους.

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή που ανέλαβε το υπουργείο εθνικής άμυνας να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ολοκληρώθηκε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την σημαντικότητα της αποστολής για την προστασία των πολιτών.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε σε πραγματικό χρόνο για την πορεία της επιχείρησης και συγχάρηκε τους συμμετέχοντες. Στην ανάρτησή του ανέφερε: «Ενημερώθηκα σε πραγματικό χρόνο στο ΕΘΚΕΠΙΧ από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης απεγκλωβισμού από τη Βηρυτό 38 υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας και 22 υπηκόων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η επιχείρηση αυτή τονίζει την ετοιμότητα και την ικανότητα των ελληνικών δυνάμεων να ανταποκρίνονται σε κρίσιμες καταστάσεις και να διασφαλίζουν τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών τους. Πηγή: newsbomb.gr