Εντάσεις και Πολιτικές Πιεστικές Στιγμές στην Πρεμιέρα της Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή
Η πρεμιέρα της Διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο συνοδεύτηκε από εντάσεις. Ο προγραμματισμός του έργου της επόμενης εβδομάδας διαταράχθηκε όταν η Ζωής Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο από τον Κώστα Τασούλα, αμφισβητώντας την παρουσία του Μιχάλη Χουρδάκη ως εκπροσώπου των ανεξάρτητων βουλευτών. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε σε “μείζον ζήτημα”, καταγγέλλοντας μια “ξεκάθαρη αλισβερίσι” μεταξύ της ΝΔ και των ανεξάρτητων βουλευτών.

Ο Κώστας Τασούλας αντέτεινε ότι η τοποθέτηση του Χουρδάκη έγινε σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού της Βουλής, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως “φαιδρότητα”. Εξήγησε ότι αν οι ανεξάρτητοι βουλευτές σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να ομιλούν πριν από την Πλεύση Ελευθερίας.

Η παρουσία του Μιχάλη Χουρδάκη θα μπορούσε να επηρεάσει την πλειοψηφία κατά τη διαδικασία εκλογής νέων επικεφαλής σε ανεξάρτητες αρχές. Για την έγκριση κρίσιμων υποψηφιοτήτων απαιτείται πλειοψηφία 3/5 από τα μέλη της Διάσκεψης, που τώρα αυξάνονται σε 29. Έτσι, η ΝΔ θα χρειάζεται 17 ψήφους για να επιτύχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθιστώντας τη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές σημαντική.

Ο κ. Χουρδάκης εξέφρασε την πρόθεση του να συνεργαστεί με όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές στις ψηφοφορίες για τις αρχές.

Πηγή: newsbomb.gr