Ενίσχυση των Εθελοντικών Οργανώσεων με Νέα Σχέδια από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Αναφερόμενος στην υποστήριξη των εθελοντικών οργανώσεων, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι σχεδόν 200 πυροσβεστικά οχήματα από το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ θα παραληφθούν τον Μάιο, προτού ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος. Αξιοσημείωτο είναι ότι, σε συνέχεια της ενίσχυσης αυτής, επιπλέον οχήματα θα παραδοθούν την επόμενη χρονιά. Ο Υπουργός τόνισε πως τα πυροσβεστικά οχήματα, αφού ελεγχθούν και επισκευαστούν, θα διανεμηθούν σταδιακά σε εθελοντικές ομάδες, που βρίσκονται στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σημαντικό επίσης είναι ότι μέσω του προγράμματος, οι εθελοντές θα αποκτήσουν για πρώτη φορά 4.500 στολές και πλήρη εξοπλισμό, ενισχύοντας έτσι την επιχειρησιακή ικανότητα των οργανώσεών τους και του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο Υπουργός εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση προς τους δωρητές που έχουν συμβάλει στην κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων και στην παροχή εξοπλισμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τους εθελοντές για τις προσπάθειές τους, ειδικότερα κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ ανέφερε την ανάγκη για δύναμη ψυχής και θάρρος προκειμένου να προσφέρει κανείς εθελοντικά στους συνανθρώπους του, ρισκάροντας τη ζωή του.

Κατά την επίσκεψή του, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στις νέες εγκαταστάσεις και είχε συνομιλία με τους εθελοντές του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Νικόλαος Ρουμελιώτης, και η Δήμαρχος Διονύσου, Κατερίνα Μαϊχόσογλου, μαζί με εκπροσώπους τοπικών αρχών και πολίτες.

Πηγή: newsbomb.gr