Διχασμένες Προθέσεις για την Παρουσία Πρώην Αρχηγών στη Γιορτή των 50 Χρόνων της ΝΔ
Μία ημέρα απομένει μέχρι την εορταστική εκδήλωση της ΝΔ για τα 50 χρόνια του κόμματος, και η συμμετοχή των πρώην αρχηγών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, παραμένει αβέβαιη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε πρόσφατα με τους δύο πρώην αρχηγούς για να τους προσκαλέσει προσωπικά στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, στη Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στήλη «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» της εφημερίδας «το Βήμα», το ζήτημα της παρουσίας των Καραμανλή και Σαμαρά έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης στο καφενείο της Βουλής.

Όσον αφορά τον Σαμαρά, οι βουλευτές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι είναι πολύ δύσκολο να παραστεί στην εκδήλωση. Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν γνωστοί του, είναι απογοητευμένος από την ψήφο του νόμου περί ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και από την κυβερνητική στάση σε ελληνοτουρκικά και Κυπριακά ζητήματα. Οι βουλευτές τονίζουν ότι «δεν πρόκειται να γίνει η… γλάστρα μιας γιορτής όπου μόνο ο Μητσοτάκης θα μιλήσει».

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με τον Καραμανλή, μετά την επικοινωνία με τον Μητσοτάκη, φαίνεται ότι σκέφτεται την παρουσία του αλλά οι αεροπορικές πηγές υποδηλώνουν ότι «μάλλον θα επικρατήσει η λογική της αποχής».

Πηγή: newsbomb.gr