Αποφασίστηκε η μη υποψηφιότητα Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ
Πέρασε με καθαρή πλειοψηφία η απόφαση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογή νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Στην συνεδρίαση διαπιστεύθηκαν 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, γεγονός που σημαίνει ότι υπήρξε απαρτία. Υποστηρικτές του Κασσελάκη και στελέχη του κόμματος αρνήθηκαν να πάρουν καρτελάκια διαπίστευσης για να αποτρέψουν την απαρτία και την απόφαση, θεωρώντας τον αποκλεισμό “διχαστικό”.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το όνομα του Στέφανου Κασσελάκη δεν θα περιλαμβάνεται στην υποβολή υποψηφιοτήτων που λήγει στις 24 Οκτωβρίου. Σημαντικό είναι το ερώτημα αν το Συνέδριο της 7-8 Νοεμβρίου μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά και να ανακήρυξει τον Κασσελάκη υποψήφιο, όπως πιστεύουν οι ίδιοι και οι υποστηρικτές του.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, χαρακτήρισε τη διαδικασία σημαντική για τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δήλωσή του, τόνισε τη σημασία να τηρηθούν οι κανόνες και οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, απορρίπτοντας συμπεριφορές που αμφισβητούν αυτές τις αποφάσεις.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Επεσήμανε επίσης ότι, μετά από 11 μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή και ετοιμάζεται για ένα σημαντικό συνέδριο, αναζητώντας συνεργασίες με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας, ο Σπίρτζης διευκρίνισε ότι η ονομαστική αναφορά στον Κασσελάκη δεν χρειαζόταν απόλυτη πλειοψηφία και ότι η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος. Ξεκαθάρισε ότι η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων προηγείται του Συνεδρίου, και ότι δεν μπορεί να παραπεμφθεί στο Συνέδριο.

Πηγή: newsbomb.gr