Αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και το debate των υποψηφίων ηγετών
Μόνο δύο εβδομάδες απομένουν για να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ενώ το debate των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος θα πραγματοποιηθεί σε σχεδόν 72 ώρες. Οι υποψήφιοι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας για τον πρώτο γύρο των εκλογών, που είναι προγραμματισμένος για τις αρχές Οκτωβρίου, με τις διαμάχες μεταξύ τους να είναι αναπόφευκτες.

Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη για ένα ΠΑΣΟΚ που να είναι ανοιχτό και συμμετοχικό, υπογραμμίζοντας την απουσία αποκλεισμών και την αποφυγή της δημιουργίας ενός κλειστού κόμματος που θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος του κ. Μητσοτάκη. Αντίστοιχα, ο Χάρης Δούκας προέβαλε το όραμα του για ένα ΠΑΣΟΚ που θα φιλοξενεί όλους, υπενθυμίζοντας ότι επιθυμούν να είναι μέλη μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέτεινε τις κατηγορίες περί κλειστού ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι οι καταγγελίες αυτές είναι «συκοφαντίες». Προσδιόρισε έναν υποστηρικτικό ρόλο του Κινήματος προς την κοινωνία, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι εκτιμήσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κατατάσσουν το Νίκο Ανδρουλάκη πρώτο με 33,8%. Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 22,3%, ο Χάρης Δούκας με 22,0%, ο Παύλος Γερουλάνος με 15,4%, και ο Μιχάλης Κατρίνης με μόλις 2,2%.

Πηγή: newsbomb.gr