Αναστάτωση για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έθεσε ερωτήματα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρή Σκυλακάκη, εκφράζοντας ανησυχίες σχετικά με τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στην αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Α΄ Αθήνας τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ έχει ουσιαστικά απολεσθεί.

Στην ερώτησή του, ο Κακλαμάνης ζητά από τον Σκυλακάκη να διευκρινίσει ποιες ενέργειες προγραμματίζει για τη διόρθωση του target model καθώς και για την καλύτερη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Ειδικότερα, αναζητά πληροφορίες σχετικά με το πώς θα θεραπεύσει τις στρεβλώσεις που επιβαρύνουν τους καταναλωτές και ενισχύουν τις οριακές τιμές.

Επιπλέον, ο Κακλαμάνης ρωτά για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη μείωση του ποσοστού διάθεσης της αγοράς ενέργειας από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και την ενίσχυση των προθεσμιακών συμβολαίων στην αγορά, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν. Ζητά επίσης να διευκρινιστεί πώς θα προχωρήσει σε μια ρεαλιστική αναθεώρηση του προγράμματος απολιγνιτοποίησης και στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από το φυσικό αέριο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Κακλαμάνης είναι ένας από τους 11 βουλευτές της ΝΔ που είχαν υπογράψει πρόσφατη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια».

Πηγή: newsbomb.gr