Ο Θρήνος για τον Τζορτζ Μπάλντοκ: Μια Σκοτεινή Πραγματικότητα για τον Παναθηναϊκό
Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει προκαλέσει βαθιά θλίψη και σύγχυση στους φίλους και συμπαίκτες του. Στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενημερώθηκαν για την απώλειά του. Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ένας από τους πιο κοντινούς του φίλους, αναφέρει τη δραματική στιγμή όταν άκουσε τα νέα. «Πήγα εκεί για να προσπαθήσω να βοηθήσω γιατί δεν πίστευα ότι ο Τζορτζ ήταν νεκρός», είπε. Όταν έφθασε στο σπίτι του Μπάλντοκ και είδε την αστυνομία και τα ασθενοφόρα, συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήρθαν αντιμέτωποι με τη θλίψη και το σοκ της απώλειας. Η προπόνηση ακυρώθηκε και έγιναν συναντήσεις για να κατανοήσουν την κατάσταση. Ο Μάγκνουσον θυμάται το στιγμιότυπο που ο τεχνικός διευθυντής ενημέρωσε τους παίκτες: «Καλημέρα. Όπως γνωρίζετε, ο Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είναι πια μαζί μας…». Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θλίψη και δάκρυα καθώς όλοι προσπαθούσαν να επεξεργαστούν την ξαφνική απώλεια.

Ο Πάλμερ-Μπράουν δήλωσε ότι η εμπειρία αυτή ήταν μια από τις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής του. «Δεν υπήρχαν λόγια που θα μπορούσαν να ειπωθούν που θα έκαναν κάποιον να νιώσει διαφορετικά», τόνισε. Η ομάδα προσπαθεί να συνεχίσει, αλλά κανείς δεν μπορεί να βρει εύκολα τη δύναμη να επιστρέψει στο γήπεδο με την ίδια ψυχολογία.

Ο Μάγκνουσον περιγράφει πόσο ενθουσιώδης ήταν ο Μπάλντοκ και πώς κατάφερε πάντα να φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Θυμάται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί, όπως όταν αγόρασαν πράγματα για να προσφέρουν ευχαρίστηση στις οικογένειές τους. Ο Μπάλντοκ είχε πάντα την όρεξη να συγκεράσει τις διαφορετικές εθνικότητες στην ομάδα τους.

Η δυσκολία της κατάστασης αναδεικνύεται και μέσα από τις σκέψεις του Πάλμερ-Μπράουν, ο οποίος δεν ξέρει πώς να προσεγγίσει την αρραβωνιαστικιά του Μπάλντοκ. Όλα τα μέλη της ομάδας γνωρίζουν πως πρέπει να στηρίξουν τη μνήμη του φίλου τους, και ότι θα μοιραστούν την κληρονομιά του στον γιο του.

«Θα προσπαθήσω να παίξω το επόμενο παιχνίδι, μόνο για τον Τζορτζ,» δήλωσε ο Μάγκνουσον. «Θέλω να αποδείξω ότι το κάνουμε γι’ αυτόν και για όλα τα επόμενα χρόνια». Η ανακοίνωση της απώλειας του Μπάλντοκ έχει κλονίσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς μπορεί να προχωρήσει η ομάδα στο μέλλον.

Πηγή: newsbomb.gr