Ο Χρήστος Τζόλης κάνει ιστορία με το γκολ που έφερε τη νίκη στην Κλαμπ Μπριζ
Ο Χρήστος Τζόλης με εντυπωσιακό γκολ ανέβασε την απόδοση της Κλαμπ Μπριζ, εξασφαλίζοντας τη νίκη στον αγώνα με τη Στουρμ Γκρατς και το πρώτο “τρίποντο” στη φάση των ομίλων του Champions League. Στη διάρκεια αυτού του αγώνα, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε ιστορία, καθώς έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης από Ελλάδα που αγωνίζεται σε ομάδα του εξωτερικού και σκοράρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είχε προηγηθεί με τη Λεβερκούζεν σε νεαρότερη ηλικία.

Στη λίστα με τους νεότερους Έλληνες που έχουν σκοράρει στο Champions League, ο Τζόλης βρίσκεται στην ένατη θέση. Αναλυτικά, οι νεότεροι Έλληνες σκόρερ είναι οι εξής:

1. Δημήτρης Νικολάου (Ολυμπιακός) 19 ετών 2 μηνών και 5 ημερών
2. Γιούρκας Σεϊταρίδης (Παναθηναϊκός) 19 ετών 9 μηνών και 3 ημερών
3. Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός) 20 ετών 11 μηνών και 2 ημερών
4. Δημήτρης Μαυρογενίδης (Ολυμπιακός) 20 ετών 11 μηνών και 17 ημερών
5. Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 21 ετών 7 μηνών και 8 ημερών
6. Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός) 22 ετών 4 μηνών και 22 ημερών
7. Βαγγέλης Μάντζιος (Παναθηναϊκός) 22 χρονών 5 μηνών και 5 ημερών
8. Κυριάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν) 22 ετών 7 μηνών και 29 ημερών
9. Χρήστος Τζόλης (Κλαμπ Μπριζ) 22 ετών 10 μηνών και 2 ημερών
10. Λάμπρος Χούτος (Ολυμπιακός) 22 ετών 10 μηνών και 16 ημερών

Επιπλέον, οι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν καλή παρουσία στους αγώνες τους. Ο Χρήστος Μανδάς της Λάτσιο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στην νίκη της ομάδας του επί της Νις, ενώ ο Βαγγέλης Παυλίδης ξεκίνησε στην ενδεκάδα και κέρδισε πέναλτι για την Μπενφίκα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Καλή απόδοση είχαν επίσης ο Κώστας Τσιμίκας με τη Λίβερπουλ και ο Χρήστος Ζαφείρης με τη Σλάβια Πράγας, ενώ οι Χατζηδιάκος και Παπαδόπουλος κέρδισαν την αναγνώριση σκοράροντας με τις ομάδες τους, την Κοπεγχάγη και την Λουγκάνο αντίστοιχα.

Πηγή: newsbomb.gr