Ντεμπούτο Μακελελέ στον Παναιτωλικό με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης
Η τελευταία φορά που η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήταν στις 3 Οκτωβρίου 2020, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Από τις οκτώ ισοπαλίες που έχουν παρουσιαστεί στις αναμετρήσεις τους, οι πέντε ήταν 1-1, ενώ οι άλλες τρεις έληξαν 0-0. Στο σύνολο των 28 αγώνων τους, η ισοπαλία είναι το επικρατέστερο αποτέλεσμα, με δώδεκα παιχνίδια να ολοκληρώνονται χωρίς νικητή, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει κατακτήσει έντεκα νίκες και ο Παναιτωλικός πέντε.

Το πρόγραμμα αυτήν τη φορά κλείνει στο Αγρίνιο με την αναμέτρηση Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης, όπου ο Κλοντ Μακελελέ θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Αστέρα. Ο προπονητής Πετράκης και η ομάδα του έρχονται με θετική ψυχολογία, ύστερα από την εντυπωσιακή τους επίδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει εντός έδρας απέναντι στον Αστέρα εδώ και οκτώ χρόνια.

Στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό, η ισορροπία είναι απόλυτη, καθώς οι δύο ομάδες μετρούν από τρεις νίκες, με οκτώ αναμετρήσεις να καταλήγουν σε ισοπαλία και τον συντελεστή των γκολ να είναι 10-10. Ενδεικτικό είναι ότι υπήρξαν επτά συνεχόμενες ισοπαλίες μεταξύ τους από τις 28 Οκτωβρίου 2018 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023, τρεις εκ των οποίων ήταν με μηδενικά γκολ. Το σερί αυτό διακόπηκε στην περσινή συνάντηση, όπου ο Αστέρας κέρδισε με 1-0 για την 10η αγωνιστική.

Επιπλέον, οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στη Γ’ Εθνική την σεζόν 2005-06, με κάθε ομάδα να κερδίζει στην έδρα της. Ωστόσο, δεν έχουν αντιμετωπιστεί ποτέ στο Κύπελλο Ελλάδος.

Πηγή: newsbomb.gr