Νέος Διευθυντής Ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ ο Χαβιέρ Ριμπάλτα
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την επίσημη συνεργασία της με τον Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Director of Football στην ομάδα. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Μάριος Ηλιόπουλος, με αφορμή αυτή την πρόσληψη δήλωσε: «Από σήμερα 9 Οκτωβρίου τα μάτια όλης της Ευρώπης είναι πάνω στην ΑΕΚΑΡΑ μας και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Vamos!».

Ο Ισπανός παράγοντας είχε ολοκληρώσει τη συμφωνία με τη διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» λίγες ημέρες νωρίτερα, και η ανακοίνωση επισημοποιήθηκε την Τετάρτη (09/10).

Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα γεννήθηκε το 1980 στη Βαρκελώνη και ξεκίνησε την καριέρα του στον κόσμο του ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2008 στην Τορίνο, αναλαμβάνοντας το τμήμα σκάουτινγκ. Μετά από ένα χρόνο μεταπήδησε στη Μίλαν, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2011 ανέλαβε το σκάουτινγκ στην ομάδα της Νοβάρα, ενώ το 2012 υπηρέτησε στην Γιουβέντους για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2017 πήγε στην Αγγλία για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και το 2018 αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει Αθλητικός Διευθυντής στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, παραμένοντας εκεί για τρία χρόνια. Στο διάστημα 2021-2022 εργάστηκε ως Ποδοσφαιρικός Διευθυντής στην Πάρμα και τελευταία θέση του ήταν στη γαλλική Μαρσέιγ, έως τον Οκτώβριο του 2023.

Πηγή: newsbomb.gr