Η Ανάλυση των Φάσεων της Αγωνιστικής από τον Αρχιδιαιτητή Λανουά
Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων της 5ης αγωνιστικής, εστιάζοντας σε σημαντικά σημεία από τα ματς του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Για το παιχνίδι Βόλος – ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι η απόφαση για πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων ήταν λανθασμένη. Επιπλέον, δήλωσε πως το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ δεν θα έπρεπε να μετρήσει, γιατί ο επιτιθέμενος είχε σηκώσει το πόδι του πριν ο τερματοφύλακας κλωτσήσει την μπάλα, κάτι που παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού.

Αναφορικά με τον αγώνα Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός, ο Λανουά επεσήμανε ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού λόγω του χεριού του Αράο, καθώς η επαφή άλλαξε την κατεύθυνση της μπάλας. Ανέφερε μάλιστα πως ο VAR έκανε λάθος που δεν ζήτησε ανασκόπηση της φάσης. Στην αντίθετη περίπτωση, με τον Βαγιαννίδη, ανέφερε ότι δεν υπήρξε πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας είχε αγγίξει προηγουμένως την μπάλα.

Στο παιχνίδι Athens Kallithea – ΑΕΚ, ο αρχιδιαιτητής δήλωσε ότι δεν υπήρχε πέναλτι στη φάση του Περέιρα, καθώς η παράβαση ήταν εκτός περιοχής και ο VAR έλαβε τη σωστή απόφαση να μην παρέμβει. Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν έγινε καμία εξέταση για τη φάση του Πήλιου, δηλώνοντας ότι τόσο ο διαιτητής VAR όσο και ο αρχιδιαιτητής συμφώνησαν ότι δεν υπήρξε αντικανονική ενέργεια.

Φαίνεται πως η ανάλυση των φάσεων αυτές προσφέρεται για διορθώσεις και σχολιασμούς στο μέλλον, προκειμένου να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη των διαιτητικών αποφάσεων.

Πηγή: newsbomb.gr