«Επαναστατική Απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το Ποδόσφαιρο»
Ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής Λασανά Ντιαρά πέτυχε μια σημαντική νίκη στη δικαστική διαμάχη του με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), φέρνοντας επανάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από εννέα χρόνια, αποφάσισε ότι ορισμένοι κανονισμοί της FIFA παραβιάζουν το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι κανονισμοί θα χρειαστεί να τροποποιηθούν ώστε να είναι σύμφωνοι με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση αυτή έχει σημαντικές συνέπειες για τους ποδοσφαιριστές, καθώς αποκτούν το δικαίωμα να σπάσουν μονομερώς το συμβόλαιό τους με την ομάδα τους, χωρίς ο επόμενος εργοδότης τους να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να πληρώσει τυχόν πρόστιμο που μπορεί να επιδικάσει η FIFA ως αποζημίωση προς την πρώην ομάδα.

Η υπόθεση του Ντιαρά χρονολογείται από το 2014, όταν η τότε ομάδα του, Λοκομοτίβ Μόσχας, προχώρησε σε σημαντικές μειώσεις μισθών χωρίς τη συμφωνία του. Αυτή η απόφαση του Ανώτατου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ανατρέπει έτσι παλαιότερες πρακτικές και μπορεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: newsbomb.gr