Πλήρης λειτουργία των εστιατορίων στο Παρίσι

0
56
epaselect epa08449677 French Designer Christophe Gernigon (R) tries out his creation Plex’Eat, plexiglas bubble which surrounds customers to protect them from the covid-19 infection during a press presentation at the H.A.N.D restaurant in Paris, France, 28 May 2020. Restaurants in Paris prepare for reopening. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Τα εστιατόρια στο Παρίσι άνοιξαν σήμερα τους εσωτερικούς χώρους τους για τους πελάτες, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ήρε έναν από τους σημαντικότερους περιορισμούς για τον νέο κορονοϊό, όμως καθώς δεν υπάρχουν τουρίστες και πολλοί Γάλλοι συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, το κλίμα που επικρατεί είναι μάλλον επιφυλακτικό.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν είπε χθες ότι τα εστιατόρια και τα καφέ στο Παρίσι θα λειτουργούν πλήρως από σήμερα, ανήμερα της άρσης από την κυβέρνηση των συνοριακών περιορισμών για τους ταξιδιώτες από την ΕΕ, ένα μέτρο που στοχεύει στην ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Τα εστιατόρια έξω από την περιοχή του Παρισιού επετράπη να ανοίξουν ξανά από τη 2α Ιουνίου, όμως στη γαλλική πρωτεύουσα, που επλήγη σφοδρότερα από τον ιό, τα καταστήματα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους πελάτες μονάχα στους εξωτερικούς χώρους.

Στο Le Mesturet, ένα μπιστρό μεταξύ του Οπερά Γκαρνιέ και του μουσείου του Λούβρου, ο ιδιοκτήτης Αλέν Φοντέν δηλώνει πως νιώθει ανακούφιση που ανοίγει ξανά το κατάστημά του, ωστόσο προειδοποίησε ότι χωρίς τουρίστες και με τόσους πολλούς εργαζόμενους να απασχολούνται σε τηλεργασία, τα εστιατόρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε πλήρη δυναμικότητα προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο της πτώχευσης.

«Είμαι βέβαιος ότι έως το τέλος του καλοκαιριού όλοι θα έχουν ξανανοίξει, όμως θα χρειαστούν έξι μήνες με έναν χρόνο προτού οι επιχειρήσεις ανακάμψουν πλήρως, όπως ήταν στο παρελθόν», σημειώνει.

Από την πλευρά τους, οι πελάτες χαίρονται που επέστρεψαν στα παλιά λημέρια τους.

«Έχοντας δυνατότητα να γευματίζουμε και πάλι εντός του καταστήματος, νιώθω ότι μπορώ να τρώω έξω ξανά. Ο εξωτερικός χώρος δεν είναι το ίδιο πράγμα», αναφέρει ο επιχειρηματίας Νικολά.

«Το μεσημεριανό γεύμα αποτελεί στιγμή χαλάρωσης. Το να τρως φαγητό σε πακέτο στο γραφείο σου σε 10 λεπτά δεν είναι τόσο ωραίο όσο το να κάνεις διάλειμμα μιας ώρας για μεσημεριανό», τονίζει ο Ζαν Πολ Τομάς, ένας προγραμματιστής.

Πηγή: thepresident.gr