Πλέγμα προστασίας σε αστέγους-απόρους από τον Δήμο Αθηναίων

0
42
ΑΠΕ

Βοήθεια στους άστεγους και άπορους και στις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, προσφέρει το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.). Ομάδες streetwork του ΚΥΑΔΑ, διανέμουν πρωί -βράδυ φαγητό, νερό, ρούχα κ.ά., ενώ παράλληλα κοινωνικοί λειτουργοί τους επισκέπτονται όπου βρίσκονται.

Τους δυο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα μ’ ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι ομάδες streetwork πραγματοποίησαν 530 επιτόπιες παρεμβάσεις σε άστεγους στο δρόμο «και στόχος της δημοτικής Αρχής, είναι να συνεχίσει να ισχυροποιεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη». Οι κοινωνικοί λειτουργοί συνομιλούν μαζί τους, «αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και προσπαθούν να τους κατευθύνουν και να τους βοηθήσουν στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν να ζουν στο πεζοδρόμιο» ενημερώνοντας τους και για τι δομές φιλοξενίας του Δήμου.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, «η ανθρωπιά και η πρόνοια δεν έχουν διακοπές». «Ο Δήμος των Αθηναίων εντατικοποιεί τη δουλειά του γι αυτές τις ομάδες του πληθυσμού με δεδομένες τις καιρικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Είναι δουλειά που έχει αρχή αλλά όχι τέλος. Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Είναι σε όλη την πόλη, 24 ώρες, κάθε μέρα, δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονται», τονίζει.

Πηγή: thepresident.gr