Περιφέρεια Κρήτης: Ενίσχυση 70 νέων επενδυτικών σχεδίων συνολικού κόστους 65,8 εκ. ευρώ

0
72

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε σήμερα αποφάσεις έγκρισης ενισχύσεων για την υλοποίηση νέων επενδυτικών σχεδίων επιχειρήσεων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Τα εγκεκριμένα εβδομήντα νέα επενδυτικά σχέδια είναι συνολικού κόστους 65.883.705,93 ευρώ και αφορούν σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις, οι οποίες θα λάβουν ενίσχυση ύψους 25.145.527,91 ευρώ με τη μορφή της επιχορήγησης και της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης για την υλοποίηση των επενδύσεων τους, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 (1ος κύκλος της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων).

Η επιχειρηματική κοινότητα της Περιφέρειας Κρήτης αξιοποιεί τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου -παρά την κρίση της πανδημίας που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία- και τα ενταγμένα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε όλους τους τομείς  της περιφερειακής οικονομίας (γεωργία- κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός και λοιπές υπηρεσίες).

«Τα 70 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 65.883.705,93 ευρώ θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή προοπτική, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας μια μεγάλη «ανάσα» στήριξης στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας μας. Θεωρούμε ότι με τη συνέργεια, τη συμπόρευση όλων των φορέων θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα τα επόμενα χρόνια», ανέφερε σχετικά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Πηγή: thepresident.gr