Παρατείνεται το lockdown σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

0
12
EUROKINISSI

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, την παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε παράταση των πρόσφατων περιοριστικών μέτρων των δήμων Ασπροπύργου και Ελευσίνας μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας αποφασίστηκε η άρση των πρόσφατων μέτρων καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα.

«Το 2021 μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω, αλλά η ανοσία του πληθυσμού δεν θα επιτευχθεί προτού περάσουν πολλοί μήνες», προειδοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαυεγγέλου ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τα 8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 2.000 στην Αττική, και πάνω από 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

«Η διασπορά του ιού αφορά ολόκληρη την επικράτεια», είπε και σημείωσε ότι η παραμικρή αλλαγή στην τήρηση των μέτρων μπορεί εύκολα να ξαναγεμίσει τις ΜΕΘ.

Η κυρία Παπαευαγγέλου επεσήμανε τους αυξημένους επιδημιολογικούς δείκτες σε Δ. Αττική, Κοζάνη, Λάρισα, Ροδόπη και Έβρο και σημείωσε:

«Οι ισορροπίες εξακολουθούν να είναι ευαίσθητες, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Αν δεν τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών, θα γεμίσουν και πάλι τα νοσοκομεία» τόνισε.

Πηγή: thepresident.gr