Κλειστά Σχολεία στην Λαμία για την Εορτή του Αγίου Λουκά και την 80ή Επέτειο Απελευθέρωσης
Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει χαρά στους μαθητές της Λαμίας, οι οποίοι θα απολαύσουν ένα τριήμερο ξεκούρασης. Όλα τα σχολεία του Δήμου Λαμιέων δεν θα λειτουργήσουν λόγω της εορτής του πολιούχου της πόλης, Αγίου Λουκά, καθώς και για να τιμηθεί η συμπλήρωση 80 ετών από την απελευθέρωση της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (1944-2024).

Η φετινή γιορτή, που συμπίπτει με ημέρα Παρασκευή, έχει θεωρηθεί ιδιαίτερα ευνοϊκή από τους μαθητές, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστούν τόσο από τα μαθήματα όσο και από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Οι γονείς ενημερώθηκαν σχετικά με την απόφαση αυτή, περιλαμβάνοντας μηνύματα που αναφέρουν την ανάγκη να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Λουκά: «Τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά για να τιμήσουν “δια πνεύματος Θείου” τον Πανάριστο Απόστολο».

Οι μαθητές αναμένοντας με ενθουσιασμό την ημέρα αυτή, προετοιμάζονται να απολαύσουν το τριήμερο που έρχεται. Χρόνια πολλά σε όλους και ας είναι ο Άγιος Λουκάς πάντα υπό την ευλογία του! Πηγή: newsbomb.gr