Έλλειψη Ενδιαφέροντος Από Υποψήφιους Εκπαιδευτικούς Δημιουργεί Κενά Στα Σχολεία
Στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών παρατηρήθηκε έλλειψη ενδιαφέροντος από τους εντεταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να καλυφθούν 483 κενές θέσεις τόσο στη γενική εκπαίδευση όσο και στις δομές της ειδικής αγωγής. Η υφυπουργός Παιδείας, κ. Ζέττα Μακρή, απάντησε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Ι. Δελή, σχετικά με τα κενά στα σχολεία.

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, υπάρχουν πάντοτε έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες λόγω σοβαρών λόγων, όπως ο τοκετός ή λόγοι ασθένειας, που δημιουργούν κενά στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα, έχουν προσληφθεί μέχρι τώρα 37.701 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, με 22.850 να εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 9.105 στη δευτεροβάθμια, ενώ 5.701 είναι μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Επιπλέον, η κ. Μακρή ανακοίνωσε ότι για να καλυφθούν οι 483 κενές θέσεις, θα κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ειδικής προκήρυξης. Επιπρόσθετα, έχει ήδη εκδοθεί ειδική προκήρυξη για 365 κενά στο ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, εκ των οποίων έχουν καλυφθεί 162 θέσεις. Δυστυχώς, για τις υπόλοιπες θέσεις δεν έχει βρεθεί κανένας υποψήφιος. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο θα εξετάσει τη δυνατότητα έκδοσης τοπικής πρόσκλησης για την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbomb.gr