Εκκίνηση της Διαδικασίας Αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος Τάξη Μαθητείας
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, και ώρα 15:00. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας e-mathiteia.minedu.gov.gr, όπου έχουν αναρτηθεί και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία, με προθεσμία έως την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 15:00.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΕΠΑ.Λ, προσφέροντας ένα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» και «Εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας». Η πρωτοβουλία αυτή δίνει στους αποφοίτους τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα και διευκολύνει την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνδυάζοντας τη θεωρητική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική κατάρτιση.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, έχουν διατεθεί συνολικά 10.448 θέσεις μαθητείας, εκ των οποίων 3.842 προέρχονται από τον Δημόσιο Τομέα και 6.606 από εταιρείες του Ιδιωτικού Τομέα. Το 63,2% των προσφερόμενων θέσεων έρχεται από επιχειρήσεις, επιβεβαιώνοντας την υποστήριξή τους στον θεσμό και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας.

Πηγή: newsbomb.gr