Αναγκαία η καθημερινή ενημέρωση του myschool από τα σχολεία της χώρας
Εγκύκλιο απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννης Κατσαρός, ζητώντας από τα σχολεία να ενημερώνουν καθημερινά το Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) myschool. Οι διευθυντές καλούνται να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες ενέργειες αποτύπωσης μέχρι την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου.

Για να αποτυπώνεται σωστά η λειτουργία των σχολικών μονάδων και άλλων εκπαιδευτικών δομών, η ενημέρωση του myschool κρίνεται απαραίτητη. Κάθε στοιχείο που αφορά τη μεταβολή της μονάδας, του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού θα πρέπει να καταχωρείται ώστε να αντανακλά την πραγματική κατάσταση. Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι υπεύθυνος για την ακριβή καταγραφή και ενημέρωση αυτών των στοιχείων.

Συγκεκριμένα, οι ενέργειες που πρέπει να ολοκληρωθούν περιλαμβάνουν την ενημέρωση του μητρώου των εκπαιδευτικών, τις τοποθετήσεις και τις αναθέσεις καθηγητών, τη λειτουργία των τμημάτων, την ολοκλήρωση των εγγραφών, την εκτίμηση των κενών των μαθημάτων, την αποτύπωση του Ωρολογίου Προγράμματος Διδασκαλίας, καθώς και την ενημέρωση των φακέλων των μαθητών και των στατιστικών στοιχείων.

Η ολοκλήρωση αυτών των ενεργειών απαιτείται μέχρι το τέλος της προθεσμίας, ώστε να μπορούν να γίνουν οι αναγκαίοι έλεγχοι και να αντληθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Η επιβεβαίωση των δεδομένων θα πρέπει να γίνεται δύο φορές το μήνα για τα σχολεία, ενώ για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μία φορά.

Η καθημερινή καταχώριση των στοιχείων είναι υποχρεωτική και οι Διευθυντές μπορούν να ζητούν βοήθεια από την Ομάδα Υποστήριξης για τυχόν προβλήματα ή απορίες. Επιπλέον, είναι σημαντικό οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να διενεργούν ελέγχους για τις υφιστάμενες μονάδες τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πηγή: newsbomb.gr