Αγωνία Γονέων για την Ασφάλεια των Μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας, που βρίσκεται μέσα στο Νέο Φρούριο της πόλης, είναι χτισμένο σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία της Κέρκυρας. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ανησυχεί για την ασφάλεια των 150 μαθητών ηλικίας 4-12 ετών, των δασκάλων και του λοιπού προσωπικού. Η Κέρκυρα είναι γνωστή για τη μεγάλη βροχόπτωση και την κεραυνική δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά τον κίνδυνο κεραυνοπληξίας ιδιαίτερα σοβαρό για την περιοχή.

Το αλεξικέραυνο του σχολείου κατέστρεψε τον περασμένο Μάιο, τη στιγμή που οι μαθητές ήταν στα μαθήματά τους. Από τότε δεν έχει αντικατασταθεί ή επισκευαστεί, με αποτέλεσμα τα ηλεκτρικά συστήματα του σχολείου να υποστούν σοβαρές ζημιές. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με σπίθες και καπνό, γεγονός που ενισχύει την ανησυχία για τη γενική ασφάλεια στον χώρο.

Ο Σύλλογος Γονέων έχει υποβάλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Κέρκυρας και έχει κοινοποιήσει το θέμα και στην εισαγγελία, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του αλεξικέραυνου. Η επιστολή εξετάζει την κακοτεχνία του προϋπάρχοντος αλεξικέραυνου, το οποίο δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να προστατεύει αποτελεσματικά το σχολείο.

Αν και ο Δήμος Κέρκυρας δεσμεύτηκε ότι οι απαραίτητες ενέργειες θα προχωρήσουν άμεσα, παρατηρείται καθυστέρηση και η ανησυχία μεγαλώνει καθώς η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη αρχίσει. Ο σύλλογος γονέων επισημαίνει ότι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ειδικά υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν άμεσες λύσεις στο πρόβλημα.

Η επιστολή των γονέων αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εδώ και μήνες γνωρίζουν για την κατάσταση του αλεξικέραυνου και πλέον δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, καθώς η ασφάλεια των παιδιών μας είναι η προτεραιότητα». Η απουσία εναλλακτικών μέτρων ασφαλείας καθιστά επιτακτική την ανάγκη για άμεσες ενέργειες.

Πηγή: newsbomb.gr