Π.Χρηστίδης στο The President: Ανασχηματισμός ή αλλιώς πολιτικό lifting εσωκομματικής λογικής και ισορροπιών

0
41

Κάποτε λεγόταν ανασχηματισμός, παλιότερα αναδόμηση και τώρα διόρθωση … προσώπων και ισορροπιών. Ένας μετέωρος διορθωτικός ανασχηματισμός, με τακτικές προαναγγελίες, οι οποίες τελικά ακυρώνονταν στην πορεία και το βέβαιο είναι ότι ο σχεδιασμός των κυβερνητικών αλλαγών αλλιώς φάνηκε να ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε όπως τελικά προσδιορίστηκε.

Γράφει  ο Παύλος Χρηστίδης*

Ο κ. Μητσοτάκης έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε εξαγγείλει και υποσχεθεί ο ίδιος πριν τις εκλογές. Είχε πει πως δεν θα υπάρξουν αναπληρωτές υπουργοί στο κυβερνητικό του σχήμα, γιατί δεν καταλαβαίνει σε τι εξυπηρετούν, είχε ήδη πολλούς και τώρα πρόσθεσε ακόμα και άλλους.

Προεκλογικά έταζαν μικρά κυβερνητικά σχήματα και κατηγορούσαν, ορθά, τον ΣΥΡΙΖΑ για τα μαμούθ κυβερνητικά σχήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα βέβαια, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Κάνουν χειρότερα από όσα κατηγορούσαν.

Οι ίδιοι σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το «επιτελικό κράτος τους» μετουσιώνεται σε μια γαλάζια στρατιά, έτοιμη να ικανοποιήσει παλαιοκομματικές πολιτικές και συμφέροντα.
Είναι γεγονός ότι το επιτελικό κράτος της ΝΔ πήγε… περίπατο και μετουσιώθηκε σε ένα υδροκέφαλο υπουργικό-κεντρικό μόρφωμα ικανοποιώντας καθαρά εσωτερικούς συσχετισμούς ισχύος και καραμπόλες προσώπων.

Το κατά πόσο ο κ. Σκυλακάκης έπρεπε να γίνει αναπληρωτής Υπουργός για να μπορέσει να διαχειριστεί τα 70 δις του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πραγματικά κάτι που θα κρίνει η κοινωνία και οι πολίτες.

Η ουσία του ζητήματος είναι πως στο επίπεδο της πανδημίας και της οικονομίας υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις και η κυβέρνηση αντί να δώσει πραγματικές απαντήσεις, χρησιμοποιεί επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και πολιτικό μάρκετινγκ.

Ο ανασχηματισμός δεν έλυσε κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της κυβέρνησης και της χώρας. Υπάρχει καθίζηση στην οικονομία. Αυτά που φέρνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, οι ξενοδόχοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι άνθρωποι της εστίασης δείχνουν ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, η κυβέρνηση μπορεί να περιμένει το ταμείο ανάκαμψης στοιχεία του οποίου θα έρθουν στην Ελλάδα το 2021, το Σεπτέμβριο όμως θα έχουμε πάνω από 200.000 νέους ανέργους. Χρειάζεται η πραγματική οικονομία τώρα ένα εθνικό συνεκτικό σχέδιο, για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

*O Παύλος Χρηστίδης είναι Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: thepresident.gr