Ουκρανία: Η ομάδα Wagner κατέλαβε το χωριό Κράσνα Χόρα

0
26

ΑΠΕ

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, δήλωσε σήμερα ότι οι άνδρες της κατέλαβαν το χωριό Κράσνα Χόρα, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μπάχμουτ στην επαρχία Ντονέτσκ της Ουκρανίας.

Το Μπάχμουτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία, αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες. Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, δήλωσε χθες Σάββατο ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το Μπάχμουτ και προσπαθεί να “σταθεροποιήσει” τη γραμμή του μετώπου γύρω του.

Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram σήμερα ο Πριγκόζιν ανέφερε: “Σημερα ο οικισμός Κράσνα Χόρα καταλήφθηκε μετά την επίθεση των στρατευμάτων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner”.

Ο Πριγκόζιν δημοσίευσε επίσης βίντεο το οποίο φαίνεται να δείχνει μαχητές της Wagner μπροστά από την πινακίδα στην είσοδο του Κράσνα Χόρα.

Στο μήνυμά του ο Πριγκόζιν επεσήμανε ότι μόνο τα μισθοφορικά στρατεύματα της Wagner μάχονται “σε ακτίνα περίπου 50 χιλιομέτρων” γύρω από το Μπάχμουτ και, αν η πόλη καταληφθεί, αυτό θα συμβεί από μαχητές της οργάνωσης.

Την Παρασκευή ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι οι δυνάμεις της Wagner πρέπει να καταλάβουν το Μπάχμουτ για να προχωρήσουν, αλλά είναι αντιμέτωπες με την έντονη αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Εξάλλου είχε εκτιμήσει ότι η Μόσχα θα χρειαστεί δύο χρόνια για να ελέγξει πλήρως τις δύο ανατολικές ουκρανικές επαρχίες — Ντονέτσκ και Λουχάνσκ–, η κατάκτηση των οποίων έχει παρουσιαστεί από τη Ρωσία ως βασικός στόχος του πολέμου.

Πηγή: thepresident.gr