Ουκρανία: Άμαχος σκοτώθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό στην περιφέρεια Λουχάνσκ

0
47

ΑΠΕ

Ένας άμαχος σκοτώθηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, το τελευταίο 24ωρο, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Σέρχι Γκαϊντάι.

Σε ανάρτησή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Γκαϊντάι σημείωσε ότι τρία τρένα θα διατεθούν σήμερα στους κατοίκους που θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, η οποία, όπως είπε, τελεί υπό διαρκείς βομβαρδισμούς και μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα μεγάλη επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Ρωσία έχει διαψεύσει ότι στοχοθετεί αμάχους από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, και έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες των Ουκρανών και των Δυτικών ότι έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία είναι κατασκευασμένες.

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Ουκρανίας αναφέρει σήμερα σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της ότι σιδηροδρομικός σταθμός στην κεντρική Ουκρανία βομβαρδίστηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ουκρανία προειδοποιεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει εντατικές επιθέσεις στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας αφότου απέσυρε τα στρατεύματά της από περιοχές στα βόρεια του Κιέβου. Οι ΗΠΑ είχαν εξάλλου ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα σχεδιάζει πιθανώς να αναπτύξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: thepresident.gr