Ομάδα πιστοποιημένων γιατρών του ΙΣΑ ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα για τον κορωνοϊό

0
21
ΑΠΕ

«Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κορονοϊό » ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη συγκρότηση Ομάδας Πιστοποιημένων Ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού, για τον κορονοϊό, με στοχευμένες δράσεις σε δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κ.ά..

Στην ημερίδα αναδείχθηκε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η εκπαιδευτική κοινότητα και είναι η έλλειψη ιατρικής κάλυψης. Προκειμένου να συμβάλει στην επίλυσή του, ο ΙΣΑ οργανώνει ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση των ιατρών μελών του που επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στην ενημέρωση του κοινού για τον κορονοιό. Ο ΙΣΑ πρόκειται να καταρτίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην ομάδα ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού. Η ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού είναι βασικός πυλώνας της προσπάθειας για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης.

«Έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών που καλούνται να διαχειριστούν μια δύσκολη συνθήκη, για να προστατέψουν, τόσο τον εαυτό τους, όσο και το κοινωνικό σύνολο», είπε ο κ. Πατούλης. Μίλησε για τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και της Περιφέρειας Αττικής για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τη στήριξη των πολιτών και σημείωσε ότι οι γιατροί της Αθήνας «θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών, στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία».

Πηγή: thepresident.gr