Οδηγός για έξυπνες αγορές στην Black Friday και την Cyber Monday
Η Black Friday, γνωστή και ως Μαύρη Παρασκευή, έχει καθιερωθεί ως η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, πάντα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Φέτος, η Black Friday θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η Black Friday έχει επεκταθεί σε “Black Week”, με τις προσφορές να αρχίζουν από τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου.

Η ιστορία της Black Friday ξεκίνησε στις ΗΠΑ, και λόγω της επιτυχίας της, σύντομα έγινε θεσμός και σε άλλες χώρες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τα καταστήματα χρησιμοποιούσαν δύο χρώματα μελανιού στα λογιστικά τους φύλλα: κόκκινο για τις ημέρες με αρνητικό ισολογισμό και μαύρο για τις ημέρες με θετικό. Έτσι, η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με αυξημένο τζίρο.

Η Cyber Monday, η οποία ακολουθεί την Black Friday τρεις ημέρες αργότερα, είναι μια άλλη ευκαιρία για διαδικτυακές αγορές, και φέτος θα συμβεί τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2024.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί κατά τις αγορές μας, καθώς η Black Friday προσελκύει και απατεώνες. Η άγνοια μπορεί να οδηγήσει σε παραπλανητικές προσφορές και ελαττωματικά προϊόντα. Είναι απαραίτητο να κάνουμε έρευνα πριν από τις αγορές, να εξετάσουμε προσεκτικά τις πολιτικές επιστροφών και να αποφεύγουμε να αγοράζουμε από άγνωστες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.

Η ασφάλεια των ηλεκτρονικών αγορών είναι επίσης καθοριστική. Προτιμώντας τις προσωπικές συσκευές με εγκατεστημένο antivirus και firewall, πρέπει να ελέγχουμε ότι οι συναλλαγές μας είναι ασφαλείς, αναζητώντας το εικονίδιο κλειστού λουκετακιού στη διεύθυνση της ιστοσελίδας.

Συνοψίζοντας, οι προσφορές της Black Friday μπορεί να είναι δελεαστικές, αλλά απαιτούν προσοχή και ενημέρωση ώστε να εξακριβώσουμε την αξιοπιστία των προσφορών και των καταστημάτων.

Πηγή: newsbomb.gr