Νέα εποχή στις συναλλαγές με την είσοδο της βιομετρικής τεχνολογίας
Η βιομετρική τεχνολογία πληρωμών αναμένεται να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας έως το 2030, αντικαθιστώντας τις πλαστικές κάρτες. Παρόλο που οι φυσικές κάρτες δεν θα εξαφανιστούν αμέσως, οι χρήστες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη μετάβαση, που περιλαμβάνει τη χρήση τερματικών POS και smartphones ή tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου. Κλάδοι όπως το λιανικό εμπόριο, ο τραπεζικός τομέας, καθώς και οι βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας, είναι αυτοί που αναμένεται να υιοθετήσουν πρώτοι αυτήν την καινοτομία.

Οι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Amazon και η Apple, έχουν ήδη επενδύσει στη βιομετρική αναγνώριση μέσω της τεχνολογίας Face ID. Επίσης, οι νέες μεθόδοι που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν υιοθέτηση επαλήθευσης μέσω σάρωσης ολόκληρης της παλάμης, ενισχύοντας τη ασφάλεια των συναλλαγών.

Η ακρίβεια της βιομετρικής τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα υψηλή, με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται από 95% έως 99%, ανάλογα με τις συνθήκες και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται, όπως η αναγνώριση προσώπου ή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Παρ’ όλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την ακρίβεια, όπως ο φωτισμός στην αναγνώριση του προσώπου ή η φθορά των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι χώρες με ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία, είναι πιθανό να είναι οι πρώτες που θα εισαγάγουν τη βιομετρική τεχνολογία στις πληρωμές. Ο τομέας του λιανικού εμπορίου, οι τράπεζες καθώς και οι υπηρεσίες φιλοξενίας αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα εγκαινιάσουν την ενσωμάτωσή της.

Πηγή: newsbomb.gr